Κατηγορίες
Νέα

Ολοκλήρωση ευρωπαϊκού προγράμματος “Εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΔΙ) – Ενθαρρύνοντας τη χρήση νόμιμων πηγών περιχομένου στο διαδίκτυο» και διακριτικό τίτλο RESPECT

Ο ΟΠΙ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα RESPECT. Το RESPECT είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους ηλικίας 15-24 ετών σχετικά με τη ζημία που προκαλείται από τη διαδικτυακή πειρατεία, να μειώσει τη λήψη ψηφιακού περιεχομένου από παράνομες πηγές και να ενθαρρύνει τη χρήση νόμιμων εναλλακτικών.
Οι δραστηριότητες του RESPECT ήταν διασυνοριακές και αφορούσαν 3 κράτη μέλη της ΕΕ. Ο ΟΠΙ συνεργάστηκε με τον κυπριακό όμιλο μέσων ενημέρωσης με την επωνυμία “Sigma Live LTD” και την Ισπανική εταιρεία συμβούλων GeInnovacion.
Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Νοέμβριο 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι οι εξής:

  • social media / δημιουργία λογαριασμών και αναρτήσεις σε FB και Instagram για θέματα προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και πειρατείας
  • δημιουργία άρθρων και infographics
  • δημιουργία βίντεο και προβολή τους στην τηλεόραση
  • διοργάνωση αγώνα ρητορικής

Παρακάτω τα τέσσερα βίντεο που δημιούργησε ο ΟΠΙ με θέμα τη διαδικτυακή πειρατεία στη μουσική, το βιβλίο, τον κινηματογράφο και τα βιντεοπαιχνίδια.

1. Η πειρατεία δεν είναι δωρεάν.respect video Piracy is not for free

2. Αν αγαπάς τον κινηματογράφο…
respect video If you love cinema...

3. Το βιβλίο είναι παρέα.

4. Δεν θα χάσεις!respect video You can't lose!

Στις 10.06.2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διοργάνωση αγώνα ρητορικής (Λόγου- Αντιλόγου) με θέμα «Διαδικτυακή πειρατεία: Ευθύνη και αντιμετώπιση. Οφέλη για τη δημιουργία και τον χρήστη». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΟΠΙ με την ‘European Law Students’ Association’ (ELSA) Athens. Δείτε το εδώ.

respect video Debate

Όλο το υλικό του RESPECT είναι διαθέσιμο σε Facebook (respectproject2021) και Instagram (respectproject_gr) αλλά και στη βιβλιοθήκη του copyrightschool.