Κατηγορίες
Νέα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Τρίπολη

Την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο 8o Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης με σκοπό την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα». Τους εκπροσώπους του ΟΠΙ υποδέχτηκε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κυρία Αγγελική Ζαχαροπούλου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τη σημασία του έργου των δημιουργών και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων, και της ανάγκης προστασίας τους από το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν όλα τα επί μέρους ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας που άπτονται των δραστηριοτήτων των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν γένει, δίνοντας έμφαση στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν για τη διάδοση των αρχών και των σκοπών της πνευματικής ιδιοκτησίας στα παιδιά, ήδη από μικρή ηλικία. Για τον σκοπό αυτό οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ παρουσίασαν, στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα», αναλύοντας όλα τα πρωτότυπα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εκπαιδευτικοί για την προώθηση και κατανόηση της πνευματικής ιδιοκτησίας από τους μαθητές τους. Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 20 εκπαιδευτικοί

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους «Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε…» σε παραγωγή και σκηνοθεσία του κ. Παναγιώτη Ράππα. Στην εκδήλωση συμμετείχει ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας κύριος Ράππας, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό τις προσωπικές του εμπειρίες ως δημιουργός, ενώ συμμετείχε, στον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην προώθηση αυτών των σημαντικών μηνυμάτων που διαμορφώνουν τη στάση ζωής των παιδιών σε όλη τους τη ζωή.

Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση διανεμήθηκε φάκελος με ενημερωτικό υλικό, όπως οι οδηγοί του ΟΠΙ για μαθητές Δημοτικού και δασκάλους, ο βασικός οδηγός για την Πνευματική Ιδιοκτησία, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αυτοκόλλητα με το λογότυπο του προγράμματος, κάρτες, παιχνίδια και άλλα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.