Κατηγορίες
Νέα

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Αγρίνιο

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση». Τους εκπροσώπους του ΟΠΙ υποδέχτηκαν οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κύριοι Θεόδωρος Τσιλίκας και Ρένος Χριστοδουλίδης αντίστοιχα και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κύριος Χρήστος Κολοβός.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο ΟΠΙ και τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η ενημέρωση αφορούσε και στις εξαιρέσεις που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και τους μαθητές.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περίπου 20 εκπαιδευτικοί.

Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, διανεμήθηκε φάκελος με πλούσιο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, όπως οι οδηγοί του ΟΠΙ για μαθητές Δημοτικού, για δασκάλους, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αφίσες, αυτοκόλλητα και κάρτες με το λογότυπο του προγράμματος και άλλα.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ απάντησαν στα ερωτήματα που είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδικτησίας που τους απασχολούν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.