Κατηγορίες
Νέα

 Eπιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου: Προσεγγίσεις Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Παιδείας»

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ A.E και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησαν στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου: Προσεγγίσεις Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Παιδείας».

Η ημερίδα, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου GAPMIL European Sub-Chapter Mediterranean Group της UNESCO, τον συντονισμό του οποίου έχει το ΕΚΟΜΕ, αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση του Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου».

Η επιστημονική συνεργάτις του ΟΠΙ κυρία Μαρία Γ. Σινανίδου συμμετείχε στην ημερίδα με ομιλία με θέμα “Η γνώση των εννοιών της πνευματικής ιδιοκτησίας και των αδειών χρήσης ως απαραίτητο εργαλείο για τον μαθητή και τον δάσκαλο – Copyrightschool”. Η κυρία Σινανίδου απάντησε σε πολλά ερωτήματα εκπαιδευτικών αναφορικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ίδιων και των μαθητών τόσο γενικά όσο και στο πλαίσιο του εν λόγω διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.