Κατηγορίες
Νέα

 Διοργάνωση τηλεσεμινάριου για το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο “Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα: Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και πηγές νόμιμου υλικού”

Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σεμινάριο ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Σερρών και Κιλκίς από την κα Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Νομικού Τμήματος ΟΠI και την κα Εύα Κοκκίνου, Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφόρησαης ΟΠΙ σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη σχέση πνευματικής ιδιοκτησίας και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στη διευρυμένη χρήση ψηφιακού υλικού από το διαδίκτυο. Παρουσιάστηκαν επίσης διαδικτυακές πηγές νόμιμου υλικού για χρήση μέσα στην τάξη. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι ιστότοποι του ΟΠΙ καθώς και οι πληροφορίες και υπηρεσίες που αυτοί παρέχουν.

Στο σεμινάριο απηύθυναν χαιρετισμούς οι κ.κ. Χρήστος Πράμας, Οργανωτικός Συντονιστής 4ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Στυλιανός Ρίζος , Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών και Θεόδωρος Χριστοφορίδης, Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Την εκδήλωση συντόνισαν οι κ.κ. Κατερίνα Λαλιώτη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Αγωγής και Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής.

Συνολικά παρακολούθησαν το σεμινάριο 155 εκπαιδευτικοί.