Κατηγορίες
Νέα

Ολοκλήρωση ευρωπαϊκού προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία»

Ο ΟΠΙ ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020.

Το πρόγραμμα επελέγη για χρηματοδότηση από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), μετά την υποβολή σχετικής πρότασης του ΟΠΙ, ήταν διακρατικό (Ελλάδα και Κύπρος) και ο ΟΠΙ συμμετείχε ως βασικός εταίρος σε συνεργασία με τον κυπριακό όμιλο μέσων ενημέρωσης SIGMA LIVE LTD.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2019 έως το Δεκέμβριο του 2020 είναι οι εξής:

 • Διοργάνωση 9 σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Β/θμιες Δ/νσεις Εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε Βόλο, Άλιμο, Πάτρα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη (3), Χαϊδάρι και 4 σεμιναρίων στην Κύπρο σε Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία.
 • Διοργάνωση 7 webinars σε συνεργασία με ΠΕΚΕΣ και Β/θμιες Δ/νσεις Εκπαίδευσης της χώρας.
 • Στα παραπάνω σεμινάρια (δια ζώσης και webinars) συμμετείχαν συνολικά 990 εκπαιδευτικοί
  Παρά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19 ο ΟΠΙ συνέχισε τη διεξαγωγή σεμιναρίων από απόσταση (webinars) έχοντας στόχο να στηρίξει περαιτέρω την εκπαιδευτική κοινότητα και να απαντήσει σε ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με την εκπαίδευση από απόσταση.
 • Υλοποίηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης νέων και εκπαιδευτικών σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram).
  facebook.com/copyrightschool
  instagram.com/copyrightschoolgr
  Η καμπάνια απέφερε συνολικά πάνω από 8.000.000 εμφανίσεις (impressions) των αναρτήσεων καθώς και 2.800 ακόλουθους στις σελίδες του copyrightschool στο facebook και στο Instagram.
 • Πραγματοποίηση 11 συνεντεύξεων με θέμα την πνευματική ιδιοκτησία σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου
 • Ανάρτηση 32 άρθρων για την πνευματική ιδιοκτησία σε ενημερωτικά portals της Κύπρου
 • Δημιουργία και αναπαραγωγή ραδιοφωνικών spots σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κύπρου
 • Ανάρτηση banners σε Κυπριακά ενημερωτικά portals που απευθύνονται στους νέους
 • Δημιουργία έντυπου ενημερωτικού υλικού το οποίο διανεμήθηκε στους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρακολούθησαν τα σεμινάρια
 • Δημιουργία υλικού προώθησης που χρησιμοποιήθηκε στις ηλεκτρονικές καμπάνιες, όπως video με δημοφιλή καλλιτέχνη, logos, banners, posts κ.α.

Το υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ copyrightschool.gr όπου και υπάρχει πλέον ειδική ενότητα αποκλειστικά για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.