Κατηγορίες
Νέα

Παγκόσμια Ημέρα διανοητικής Ιδιοκτησίας – enjoylegal.gr: Μένουμε σπίτι, απολαμβάνουμε νόμιμο περιεχόμενο

Ο ΟΠΙ έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή πύλη enjoylegal.gr με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται σύμφωνα με το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στο “enjoy legal” ο ΟΠΙ συγκεντρώνει ιστότοπους στους οποίους μπορούν οι χρήστες του διαδικτύου να παρακολουθήσουν ή να κατεβάσουν νόμιμα , ταινίες, σειρές, τηλεοπτικά προγράμματα και αθλητικά γεγονότα, αλλά και να ακούσουν ή να κατεβάσουν μουσική, να διαβάσουν ή να κατεβάσουν βιβλία και περιοδικά, καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εικόνες και βιντεοπαιχνίδια. Είστε ευπρόσδεκτοι να μας υποδείξετε περαιτέρω πηγές νόμιμου περιεχομένου έργων πνευματικής ιδιοκτησίας πέραν όσων έχουν ήδη καταγραφεί.

Επιλέγοντας να επισκεφθείτε τους ιστότοπους που περιλαμβάνονται στο “enjoy legal” απολαμβάνετε τα έργα των αγαπημένων σας δημιουργών και καλλιτεχνών εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Κυρίως όμως τα απολαμβάνετε νόμιμα, σεβόμενοι τα δικαιώματα των δημιουργών, καλλιτεχνών και άλλων συντελεστών ώστε να εξασφαλίζεται εκτός άλλων η αμοιβή τους, συμβάλλοντας τελικά στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την αφίσα που δημιούργησε ο ΟΠΙ με αφομή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και το “enjoy legal”.

Το “enjoy legal” εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Η Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή δικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το “enjoy legal”, από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.