Κατηγορίες
Νέα

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου στο Βόλο για εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργάνωσαν στο Βόλο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα. Εφαρμογή στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες».

Τους εκπροσώπους του ΟΠΙ υποδέχτηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Σοφία Κανταράκη.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Στην εκδήλωση ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και για τη σημασία του έργου των δημιουργών και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εφαρμογές της πνευματικής ιδιοκτησίας στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες ενώ παρουσιάστηκε υλικό για χρήση μέσα στην τάξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση της κας Αναστασίας Μουτσάτσου, ερμηνεύτριας-αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ.

Στο σεμινάριο ήταν παρόντες 58 εκπαιδευτικοί, ενώ έγινε τηλεδιάσκεψη με τα νησιά Σκιάθου και Σκοπέλου. Συγκεκριμένα η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στο ΓΕΛ Σκοπέλου, το Γυμνάσιο Σκοπέλου και το Γυμνάσιο Σκιάθου.

Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, όπως ο οδηγός του ΟΠΙ για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, σταυρόλεξο και εκπαιδευτικό υλικό του EUIPO.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ απάντησαν στα ερωτήματα που είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας που τους απασχολούν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.