Κατηγορίες
Νέα

Επίσκεψη σε σχολείο και διοργάνωση σεμιναρίου για δασκάλους και καθηγητές με θέμα την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Κόρινθο

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017, εκπρόσωπος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας Κορίνθου για παρουσίαση αλλά και συζήτηση με τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ Τάξης πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Εκπαίδευση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου και σκοπό είχε την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κορίνθου πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο ΟΠΙ καθώς και σχετικά με το πλούσιο υλικό (ιστοσελίδα, e-games, υλικό για δασκάλους και μαθητές κλπ.) που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το πρόγραμμα αυτό.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 20 εκπαιδευτικοί, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, όπως ο βασικός οδηγός για την Πνευματική Ιδιοκτησία, οι οδηγοί για μαθητές Δημοτικού και για Δασκάλους, το κόμικ για την Πνευματική Ιδιοκτησία, αφίσες και άλλα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις.