Κατηγορίες
Νέα

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου στη Θεσσαλονίκη για Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) σε συνεργασία με το 1ο και το 2ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα. Εφαρμογές στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) του 1ου και 2ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Στο σεμινάριο απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ελευθέριος Βέτσιος, Οργανωτικός Συντονιστής του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση ενημερώθηκαν οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου των δύο ΠΕΚΕΣ από την κυρία Μαρία Δάφνη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Νομικού Τμήματος ΟΠΙ και την κυρία Εύα Μουστάκα, Νομικό ΟΠΙ, σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και για τη σημασία του έργου των δημιουργών και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εφαρμογές της πνευματικής ιδιοκτησίας στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες και παρουσιάστηκε υλικό διαθέσιμο στο διαδίκτυο για χρήση μέσα στην τάξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του κ. Μανώλη Φάμελλου, Τραγουδοποιού – Ερμηνευτή, Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ‘ΕΡΑΤΩ’.

Στο σεμινάριο ήταν παρόντες 40 ΣΕΕ στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ΟΠΙ και του EUIPO.Οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι ΣΕΕ σχετικά με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας που τους απασχολούν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.