Κατηγορίες
Νέα

Διοργάνωση τηλεσεμιναρίου για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή με τίτλο “Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα: Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και πηγές νόμιμου υλικού”

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, ο ΟΠΙ διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Στο σεμινάριο ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι βιβλιοθηκονόμοι της σχολής από την κα Εύα Μουστάκα, Νομικό ΟΠΙ σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη σχέση πνευματικής ιδιοκτησίας και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στη διευρυμένη χρήση ψηφιακού υλικού από το διαδίκτυο. Παρουσιάστηκαν επίσης διαδικτυακές πηγές νόμιμου υλικού για χρήση μέσα στην τάξη. Επιπλέον, η κα Εύα Κοκκίνου, Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφόρησης ΟΠΙ παρουσίασε τους ιστότοπους που διατηρεί ο ΟΠΙ και τις υπηρεσίες που αυτοί παρέχουν.

Στο σεμινάριο απηύθυνε χαιρετισμό η Διευθύντρια του ΟΠΙ κα Ευαγγελία Βαγενά και ο κ. Ευάγγελος Βέργος, Αντιπρόεδρος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Συνολικά παρακολούθησαν το σεμινάριο 63 εκπαιδευτικοί και βιβλιοθηκονόμοι.