Κατηγορίες
Νέα

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου στον Άλιμο για εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας διοργάνωσαν στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα. Εφαρμογή στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες».

Τους εκπροσώπους του ΟΠΙ υποδέχτηκαν η κα Τερέζα Γιακουμάτου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ’ Αθήνας και η κα Σταματίνα Ρομποτή, Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Αλίμου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία». Το πρόγραμμα είναι διακρατικό και χρηματοδοτούμενο από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Στην εκδήλωση ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και για τη σημασία του έργου των δημιουργών και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι εφαρμογές της πνευματικής ιδιοκτησίας στην εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες ενώ παρουσιάστηκε υλικό για χρήση μέσα στην τάξη.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση της κας Αναστασίας Μουτσάτσου, ερμηνεύτριας-αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ.

Στο σεμινάριο ήταν παρόντες 35 εκπαιδευτικοί στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, όπως ο οδηγός του ΟΠΙ για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, σταυρόλεξο και εκπαιδευτικό υλικό του EUIPO.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ απάντησαν στα ερωτήματα που είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τα ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας που τους απασχολούν κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση.