Κατηγορίες
Νέα

 Συμμετοχή του ΟΠΙ στο Διεπιστημονικό Συνέδριο “Παιδί και Πληροφορία: Αναζητήσεις και Προσεγγίσεις Ιστορίας, Δικαίου – Δεοντολογίας, Πολιτισμού”

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ο ΟΠΙ πήρε μέρος στο Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Παιδί και Πληροφορία: Αναζητήσεις και Προσεγγίσεις Ιστορίας, Δικαίου – Δεοντολογίας, Πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ερευνητική Ομάδα Ιονίου Πανεπιστημίου «Πληροφορία: Ιστορία, Ρύθμιση, Πολιτισμός» (IHRC), τα Eργαστήρια Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και η Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επίκεντρο των διεπιστημονικών θεματικών του συνεδρίου είναι το παιδί σε σχέση με την πληροφορία όσον αφορά την ιστορία, τη ρύθμιση (δίκαιο και δεοντολογία) και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του ΟΠΙ παρουσίασαν το copyrightschool.gr και τις βασικές αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας με έμφαση στις εφαρμογές της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.